Kattavat sähköalan palvelut suunnittelusta toteutukseen korkealla ammattitaidolla ja kilpailukykyisellä hinnalla.
Ota yhteyttä

Aurinkosähkö on kelpo vaihtoehto, kun halutaan pienentää sähkölaskua

Auringonvalon avulla tuotettu sähkö auttaa pienentämään sähkön kustannuksia meillä Suomessakin. Vaikka talvisin aurinkosähköä ei saadakaan, kesän yöttömien öittemme valoisat tunnit kompensoivat tätä tehokkaasti. Nyt kerromme, millaisia asioita kannattaa huomioida, kun miettii aurinkosähköjärjestelmää.

Aurinkosähköjärjestelmän asentaminen vaatii verkkoyhtiön luvan 

Aurinkosähköjärjestelmissä on nykyisin jo hienosti valinnanvaraa. Hinnan lisäksi me Johtoryhmässä mietimme kanssanne esimerkiksi eri järjestelmien tehojen hyötysuhdetta omaan tarpeeseenne nähden. Järjestelmien paneelit eroavat esimerkiksi kidemuodoltaan sekä tuotantoteholtaan.

Arvioi laskurilla tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän teho, koko ja hinta!

Aivan ensimmäiseksi otamme puolestasi yhteyttä sähköverkkoyhtiöösi, sillä aurinkosähköjärjestelmän asentaminen vaatii verkkoyhtiön luvan. Tämä on tärkeää mm. siksi, että verkkoyhtiön on erilaisten asennustöiden yhteydessä pystyttävä sulkemaan sähkönsiirto tarvittaessa vahinkojen ehkäisemiseksi.

Tiesitkö, että sähköyhtiösi ostaa ylimääräisen sähkön?

Suomen kesä on valoisa ja omakotitalon paneelivoimala tuottaakin usein sähköä yli oman tarpeen. Tänä päivänä ei sähköä pystytä vielä tehokkaasti varastoimaan talven varalle, joten sähköyhtiöt ostavat ylimääräisen, tuotetun sähkön. 

Käytännössä asiakas tekee sopimuksen takaisinmyynnistä sähköyhtiön kanssa ja saa näin hyvityksen sähkön ylimäärästä. Hyvityksen hinta pohjautuu pörssisähkön keskihintaan, ja asiakas maksaa siirrosta. Siirto tapahtuu sopimuksen jälkeen automaattisesti eikä sitä varten tarvita muita toimia.

Aurinkosähkön avulla pienennät sähkön ostamisen tarvetta

Yleisesti järkevää on mitoittaa pientalon paneelivoimala siten, että se tuottaa kolmasosan vuosikulutuksesta. Verkkoyhtiö asettaa rajat sille, kuinka suuri kohteen sähköliittymä voi olla. 

Aurinkosähköllä ei siis voi korvata esimerkiksi käytössä olevaa lämmitysjärjestelmää, mutta se on kelpo vaihtoehto silloin, kun halutaan pienentää muita sähkökustannuksia. Sähkön oston tarve pienenee paneelien avulla tehokkaasti esimerkiksi, jos kesäisin käytetään paljon sähköä vieviä laitteita, kuten poreammetta tai uima-allasta. Rinnakkaisenergian tuotantomuotona se on siis varsin tehokas ja omiaan pienentämään sähkölaskua.

Näin prosessi etenee

Kun haluat selvittää, olisiko aurinkösähkö varteen otettava vaihtoehto sinulle, ota yhteyttä meihin! Keskusteltuamme kanssanne tulemme kartoittamaan tilanteen paikan päälle. 

Selvitämme mm. seuraavat asiat:

  • sähkön kokonaisvuosikulutuksen
  • millaiset paneelit ovat tarkoituksenmukaisimmat kohteeseen
  • millainen voimalan koko on sopiva
  • millaiset ovat kattorakenteet vai tarvitaanko kenties maatelineitä
  • invertterin paikan
  • kaapelien reitit.

Normaaliin pientaloon aurinkosähköjärjestelmän asennus kestää n. kaksi päivää. Järjestelmä on käyttövalmis heti.

Ota yhteyttä aurinkosähköjärjestelmien ammattilaiseen

Olemme asentaneet lukuisia aurinkosähköjärjestelmiä ympäri Suomen. 

Saat aurinkopaneeleilla kevennystä sähkölaskuihisi helposti avaimet käteen -periaatteella. Hoidamme projektit kokonaisuudessaan alusta aina järjestelmän asennukseen ja käyttökoulutukseen.
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Johtoryhmä logo

Johtoryhmä toteuttaa kaikki sähkötyöt Porissa, Satakunnan alueella ja muuallakin Suomessa tilausten mukaan – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Johtoryhmä Oy

Kanahaukantie 3 c 12
28220 Pori
Y-tunnus 2868246-1

Työntilaukset ja tarjouspyynnöt

+358 (0)45 7836 8440
toimisto@johtoryhma.org

Copyright © 2024 Johtoryhmä Oy