Kattavat sähköalan palvelut suunnittelusta toteutukseen korkealla ammattitaidolla ja kilpailukykyisellä hinnalla.
Ota yhteyttä

Hieman tavallisesta poikkeava rivitaloprojekti Porissa

Johtoryhmä Oy on vanhan yhteistyökumppaninsa Porin Laaturakennus Oy:n kanssa tekemässä hieman normaalista poikkeavaa rivitaloprojektia Porissa. Satakunnassa ovat talopaketit yleistyneet huimasti viime vuosina, mutta nyt on tekeillä arkkitehdin suunnittelema, perinteisestä metritavarasta valmistuva, yhteensä kolmen rivitalon kokonaisuus.

Ensimmäinen kuuden asunnon rivitalo valmistui keväällä 2021. Parhaillaan toista rivitaloa viimeistellään ja valmista sen osalta pitäisi olla helmikuun 2022 loppupuolella. Kolmannen rivitalon rakentaminen alkaa keväällä 2022.

Johtoryhmä Oy vastaa kaikista sähkötöistä kohdekokonaisuudessa.

”Meillähän homma alkaa siitä, kun urakoitsija on saanut pohjat tehtyä ja maan ollessa auki, niin sinne vedetään ensin syöttökaapelit asuntoihin, ulkovaloille ja luonnollisesti koko kiinteistön syöttökaapelit. Samalla vedetään tietoliikennekaapelit eli niin sanottu yleiskaapelointi”, kertoo Ari Bohm Johtoryhmältä.

”Sen jälkeen odotetaan, että talon rungot saadaan siihen vaiheeseen, että päästään jatkamaan rakennuksen kaapelointia. Seuraavaksi kaapeloidaan mahdolliset ulkovalot ja -pistorasiat. Kun tekninen tila on valmis, asennetaan ja kytketään pääkeskus mihin myös asuntojen omat ryhmäkeskukset kytketään, muun kiinteistön tekniikan kanssa. Osa yleiskaapeloinnista tehdään itse, kuitujen päättämiset on ulkoistettu kuitenkin vielä toistaiseksi monivuotiselle yhteistyökumppanillemme.”

Panostus valaisuratkaisuihin

Ari Bohm kertoo Johtoryhmän panostaneen viime vuosina valaistusratkaisujen kehittämiseen niin ulko- kuin sisätiloissakin. Käytännön esimerkkinä hän sanoo talon ja piha-alueen, jotka näyttävät aivan erilaisilta, kun ne on valaistu.

”Aiemmin rivitaloissa oli oletuksena valaisinpisteille pelkät kattokoukut, eli yksi valaisinpiste huoneen katossa, joka oli suosittu tapa jo 60-luvulla. Teemme paljon yleisvaloa alasvaloilla ja viime vuosina urakoihin on lisätty ulkovalaistusta aiempaa enemmän. Näillä saadaan näyttävyyttä kohteisiin. Myös keittiöiden ja saunojen valaistukseen on lisätty led-nauhoja vanhanmallisten loiste- ja hehkuvalojen tilalle.”

Johtoryhmä Oy panostaa siistiin ja laadukkaaseen työn jälkeen, jonka kehtaa näyttää kenelle tahansa ja jonka takana voi hyvillä mielin seistä.

”Työn jälkeen kehdataan laittaa keskuksiin tarraa kylkeen, jossa on tekijän yhteystiedot. Asiakkaan on silloin helppo ottaa yhteyttä suoraan meihin, kun he haluavat tehdä lisäyksiä tai muutoksia esimerkiksi valaistukseen”, Bohm sanoo.

Himmentimet ja ohjaukset sekä muut älyratkaisut

Uusien kohteiden sähköistyksissä Johtoryhmä Oy käyttää isompia kaapeleita siltä varalta, että asukkaat haluavat tehdä himmennyksiä ja ohjauksia valaistuksiin.

”Kun kaapelit ovat tarpeeksi isot voidaan muutostyöt tehdä kivuttomammin. Urakointiin eivät himmennykset kuulu, joten ne ovat aina lisätöitä. Yleisvalaisimet valitaan aina valmiiksi sellaisiksi, jotta niihin pystytään tekemään himmennykset, jos asiakas niin haluaa.”

Älyratkaisuissa Johtoryhmä on löytänyt Plejd:in mieleiseksi vaihtoehdoksi.

”Plejd-älyratkaisut astuvat kuvaan kun asiakas haluaa himmennyksiä valaisimiin. Mutta toki niistä löytyy muitakin ominaisuuksia kuten se, että valoja pystyy ajastamaan maailmankellon mukaan, oman viikkokalenterin luominen vaikka loman ajaksi, erilaiset valaisutilanteet, langaton ohjaus toisesta kytkimestä ja etäohjaus puhelimesta esimerkiksi.”

Johtoryhmä logo

Johtoryhmä toteuttaa kaikki sähkötyöt Porissa, Satakunnan alueella ja muuallakin Suomessa tilausten mukaan – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Johtoryhmä Oy

Kanahaukantie 3 c 12
28220 Pori
Y-tunnus 2868246-1

Työntilaukset ja tarjouspyynnöt

+358 (0)45 7836 8440
toimisto@johtoryhma.org

Copyright © 2024 Johtoryhmä Oy