Kattavat sähköalan palvelut suunnittelusta toteutukseen korkealla ammattitaidolla ja kilpailukykyisellä hinnalla.
Ota yhteyttä

Edukas ja käyttäjäystävällinen ratkaisu valaistukseen ohjaamiseen sekä älykotiin

Me Johtoryhmässä olemme käyttäneet valaistuksen ja älykodin ratkaisuihin pääasiassa viimeisen vajaan 3 vuoden aikana Plejdin laitteita. Suurimpina syinä siihen ovat laitteen edullisuus kilpailijoihin verrattuna, sekä sen helppokäyttöisyys.

 

Pleijd taipuu moneen.

 

Mikä ihmeen Plejd? 

Plejdin laite on pääasiallisesti suunniteltu valaistuksen ohjaamiseen. Sen tuoteperhe kuitenkin kasvaa jatkuvasti, tuoden uusia lisäominaisuuksia tarjolle. Laite on miltei täysin ohjelmoitavissa. Sillä pystytään mm. määrittämään kuormia, alin sekä korkein himmennystaso valaisimille. Laite voidaan ajastaa sisäänrakennetun astrokellon avulla, eli laitteen kalenteri on ohjelmoitu vuosiksi eteenpäin, esimerkiksi auringon nousujen ja laskujen osalta. Laitteen hallinta onnistuu joko puhelimella tai ilman.

Ulkovalaistuksen hallintaan monipuolisuutta

Kiinteistön ulkovalaistukset pystytään määrittämään Plejdin avulla ilman hämäräkytkintä, auringon nousujen ja laskujen mukaan. Valaistukseen pystytään tekemään taukotiloja, jolloin tuloksena on parempaa energiatehokkuutta. Ohjelmiston lisäksi ulkovaloille voidaan asentaa kytkin erikseen, jos on tarvetta saada valot nopeasti päälle aina silloin kun näin halutaan.
Myös kahden rakennuksen valaistuksen ohjauksia pystytään hoitamaan täysin langattomasti, sillä laitteet keskustelevat keskenään Mesh-verkon avulla. Tällöin ohjaus tapahtuu Mesh-verkon kautta.

Langattomalla kytkimellä ihmeitä aikaan

Plejd voidaan asentaa miltei mihin tahansa valaisimeen, pois lukien loisteputki- ja rautamuuntajavalaisimet.
Plejdin tuotevalikoimassa on myös langaton kytkin, jolla pystytään luomaan valtavasti langattomia mahdollisuuksia valaistuksen rakentamiseen. Normaali vaihtoehto on se, että asennetaan Plejd valaisimen tai kytkimen taakse piiloon, sekä impulssijousi valaisinta ohjaavaan kytkimeen. Näin vanhasta talosta pystyy tekemään helposti älytalon.
Langattomilla kytkimillä saadaan siis ihmeitä aikaan vanhoihin valaisinratkaisuihin huoneiston sisätiloihin. 

Kilpailijaa ketterämpi sekä edullisempi vaihtoehto 

Plejdin hinta verrattuna kilpailijaan, Schneider, on huomattavasti edullisempi. Kun puhutaan esimerkiksi Schneiderin painonappihimmentimestä jolla pystytään samalla tavalla himmentämään valaisimia, mutta joka ei sisällä minkäänlaista älyä, maksaa saman verran kuin Plejdin älyllinen versio. Tällöin puhutaan Schneiderin ratkaisun kohdalla, että jokainen valaisinratkaisu tarvitsee oman toimilaitteen.
Plejdin kaksikanavainen ratkaisu on samanhintainen kuin Schneiderin yksikanavainen.
Älyratkaisuja voi Plejdin kohdalla kasvattaa hiljalleen omaan tahtiin, eikä kaikkea tarvitse laittaa välttämättä kerralla.

Myös älykodin ratkaisuja

Valasinratkaisujen lisäksi Plejd taipuu myös moneen muuhun. Sillä voidaan luoda älykäs ohjaus lämminvesivaraajaan. Tällöin pystytään tuomaan erilaisia vaihtoehtoja ajastukseen viikonpäivän ja kellonaikojen mukaan.
Plejdiä voidaan käyttää myös ulkona pistorasiassa autonlämmityksen ajastukseen. Riittää kun tulee kotiin ja laittaa auton töpselin päähän. Sen jälkeen voidaan tehdä ajastus sisältä silloin kun halutaan, ilman että tarvitsee mennä ulos.
Lisäksi laitteella pystytään ajamaan yksittäisiä kuormia. Esimerkiksi savustimen ohjaus voidaan toteuttaa niin, että se on vain tietyissä sykleissä päällä. Myös esimerkiksi pyyhekuivain voidaan ajastaa tietylle ajalle. Mielikuvitus on siis pitkälti rajana kun mietinnässä on Plejdin käyttö muussakin ajastuksessa ja ohjauksessa, valaistuksen lisäksi.

Helppokäyttöinen ohjaus 

Älykodin ja valaistuksen lisänä pystytään tekemään gateway järjestelmään, jolloin siihen päästään käsiksi mistä tahansa paikasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ohjaus voidaan tehdä internetin kautta, joka on kätevää kun on poissa kotoa.
Plejdin laitteet ovat pieniä. Kaikki muut paitsi gateway ja isompi led-muuntaja mahtuvat kytkimen taakse piiloon. Gateway sijoitetaan modeemin viereen ja isommat muuntajat piilotetaan kaapin sisälle tai tehdään pintakotelointi.
Järjestelmään on lisäksi olemassa ihan jokaisen asennettavissa oleva, ja samalla tapaa ohjattavissa oleva pistoke, joka asennetaan pistorasiaan työntämällä samoin kuin mikä tahansa pistoke. Laite tulee pistorasian ja laitteen johdon väliin. Pistokkeen paikkaa voi vaihtaa omien tarpeiden mukaan, oli kyseessä sitten esimerkiksi kausivalot, ilmankostutin tai ihan mitä vaan mielikuvitus keksii.
Annamme aina käyttöopastuksen asiakkalle. Lisäksi itse ohjelmaa on erittäin helppo käyttää. Se on suomenkielinen ja sen perusnäkymässä näkyy esim. lista huoneista, joissa huoneiden alla on valaisinryhmät. Näytöllä näkyvän hammasrattaan kautta säätäminen on helppoa ja ohjelma myös opastaa käyttäjää. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää tai tilaa älyvalaistuksen asennus!

Johtoryhmä logo

Johtoryhmä toteuttaa kaikki sähkötyöt Porissa, Satakunnan alueella ja muuallakin Suomessa tilausten mukaan – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Johtoryhmä Oy

Kanahaukantie 3 c 12
28220 Pori
Y-tunnus 2868246-1

Työntilaukset ja tarjouspyynnöt

+358 (0)45 7836 8440
toimisto@johtoryhma.org

Copyright © 2024 Johtoryhmä Oy